2008. december 12., péntek

Csengőhangok - ingyen

Csengőhang keresgélők figyelmébe!

Ingyen kereshetünk, szerkeszthetünk magunknak csengőhangot az Audiko oldalán.

Egy ingyenes megoldás, amelyet még telepíteni sem kell, a használatához pedig nem kell más, csak egy böngésző és persze a ma már szinte minden internetre kötött gépen megtalálható Fash Player plug-in.

A audiko.net oldalon pillanatok alatt elkészíthetjük saját csengőhangunkat kedvenc előadónk dalaiból, sőt, már kész csengőhangok is várnak ránk.

A dolog roppant egyszerű: feltöltjük az átalakítani kívánt MP3-as számot, majd a megjelenő szerkesztőben kiválasztjuk belőle azt a részt, amelyből csengőhangot szeretnénk kreálni. A rendszer szépen fel-, illetve lekeveri is a részlet elejét és végét (persze csak ha kérjük). Ha ezzel is megvagyunk, már csak a dalra vonatkozó TAG-eket kell kitölteni az oldalon (ha a feltöltött dal eleve tartalmazott információkat, akkor még ezzel sem kell bajlódnunk), és máris lementhetjük a kész csengőhangot. Több formátumot is támogat az oldal, így exportálhatunk a legtöbb modern készülék által támogatott MP3-ba, az iPhone-nak megfelelő m4v-be, vagy a régebbi telefontípusoknak is emészthető AMR-nb formátumba.


Ha nincs lehetőségünk kábelen vagy mondjuk Bluetooth kapcsolaton keresztül feltölteni a telefonra a kész remekművet, és memóriakártyával sem dolgozhatunk, akkor sincs minden veszve. Kapunk ugyanis WAP címet is a kész fájlhoz, így egy WAP böngésző segítségével is letölthetjük a telefonra, sőt, ha a telefonunk támogatja a QR Codes eljárást, akkor a képernyőn megjelenő „vonalkód” segítségével is letölthetjük rá az áhított hangjelzést.
Ha a gyűjteményünkben éppen nincs olyan dal, amelyet csengőhangként is el tudnánk képzelni és az oldalon sem találunk megfelelőt a készek között, akkor egy mozdulattal alapul vehetünk a dologhoz YouTube videókat is. Ehhez az Upload link helyett válasszuk az enter an URL linket a főoldalon, majd adjuk meg a YouTube videó linkjét.

Forrás: techline.hu

Jó szórakozást! :)

Nincsenek megjegyzések: